20 irtó cuki, mopszlis tetoválás

A legrégebbi ismert emberi tetoválást Ötzi viselte, az 1990-es években az Alpokban talált férfimúmia, korát kb. 5000 évesre becsülik. Bőre párhuzamos és keresztre emlékeztető rajzolatokkal volt díszítve.

Érdekességek a tetoválásról:

Római korból származó feljegyzések maradtak fent az asszírok, agatirszek, skótok, illetve piktek tetoválásairól. Ázsiai népeknél egyes kínai és vietnami törzseknél az állatábrázolások voltak gyakoriak.

Japánban egy krónika említi a 720-as években arcon viselt vallási témájú tetoválások szokását. Még korábban a bűnözőket jelölték meg tetoválással a homlokukon. A ma ismert japán az egész testre kiterjedő színes tetoválás az 1700-as években alakult ki, mivel színes ruhát csak a királyi család hordhatott, a közemberek testüket színes tetoválással ékesítették.

A 19. és 20. század elején illegális volt a tetoválás, elsősorban a börtönökben bűnözők között vált szokássá. Általánosan a kozmetikai tetoválások terjedtek el, a szemöldök, szájkontúr kiemelésére. Mára már minden korú és társadalmi állású embereknél találkozunk testdíszítéssel. Az első tetoválógépet 1891-ben Samuel O’Rilley szabadalmaztatta Thomas Alva Edison elektronikus tolla alapján.

 

Készítettünk egy összeállítást, amelyben kifejezetten mopszlis tetoválásokat gyűjtöttünk össze – hátha valaki magára szeretné varratni kedvencét.

 

20 irtó cuki, mopsz tetoválás:

#1

mopsz tetoválás

Pinterest

#2

mopsz tetoválás

Pinterest

#3

mopsz tetoválás

Pinterest

Ezt olvastad?

Úgy tűnik, néha olyan apróságok, mint 2 pár zokni és képesek feldobni egy mentett mopszli mindennapjait. Így volt ezzel Leia

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet