5 emberi szokás, ami akár mérgező is lehet a kutyák számára!

Az embereknek sajnos vannak káros szokásaik, amiről mi emberek tudomást sem veszünk, még akkor sem, ha az egészségünkről van szó. A Kutyák tekintetében viszont nem lehetünk felelőtlenek – a káros emberi szokásoktól távol kell őket tartani. Íme, 5 ilyen emberi szokás, ami árthat a kutyádnak:

1. Dohányzás a kutyák körül

Akár kinti, akár benti kutyusról van szó, a dohányzás senkinek nem tesz jót! Egy doktornő kimutatta, hogy mi történik az állatokkal, ha folyamatosan passzív dohányzásnak vannak kitéve. A kutyáknál megnőtt a rákos megbetegedések, allergiás bőrbetegségek és szívbetegségek aránya. A macskáknál pedig nagyobb számban fordultak elő limfómás és szájüregi rákos egyedek.

2. Egészséges táplálkozás xilittel

A cukrot helyettesítő xilit egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban az egészséges életmódot követők körében. Azt nyilván mindenki tudja, hogy a csokoládé vagy szőlő mérgező hatású lehet a kutyákra – de azt már annál kevesebben, hogy az egészségesnek hitt xilit is mérgező a kutyák számára. Ez a xilit májkárosodást okozhat, ezért figyelj arra, hogy még csak véletlenül se egyen kutyusod olyan péksüteményt vagy joghurtot, ami xilitet tartalmaz.

3. Gyógyszerek

Az emberi gyógyszerek emberi fogyasztásra lettek kitalálva. Akármennyire is jó ötletnek tűnik ilyen gyógyszert adni a kutyádnak, soha ne kísérletezz ezzel, ugyanis többet árthatsz egy nem kutyának való gyógyszerrel, mint segítesz.

4. Testápolók és krémek

A krémek esetében ugyan az a helyzet, mint a gyógyszerek esetében – nem kutyáknak lett kifejlesztve. Így akármennyire is száraznak tűnik a kutyusunk bőre vagy orra, ne kenjük be a saját krémünkkel! Illetve figyelj arra is, hogy ha te bekened a kezed testápolóval, utána a kutyád ne nyaldossa le róla azt – ugyanis akár mérgező hatású is lehet!

5. Tisztítószerek és vegyszerek

Köztudott, hogy a tisztítószerek még az emberekre is ártalmasak lehetnek – nemhogy a kutyákra. Ezért ügyelj nagyon takarítás során, hogy semmit ne tudjon megnyalni, felnyalni vagy meginni kutyusod. Ha természetes alapanyagú tisztítószerekkel dolgozol – mint a szódabikarbóna, azzal is vigyázz! Az ugyanis gyomorpanaszokat és puffadást okozhat kutyáknál.

Ezt olvastad?

A növények teszik igazán otthonná a házat. Ám ha kutya – vagy esetleg macska is van a háznál, vigyázni kell

 

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet

Tags: