Gyümölcsök – eheti vagy sem a kutya?

Nyilvánvalóan mindenki egészségesen szeretné etetni a kutyáját – és az egészséges etetéshez hozzátartoznak a gyümölcsök is. Azonban mielőtt gyümölcsöt adnál a mopszlidnak, érdemes átolvasni az alábbi listát, amelyben összegyűjtöttük, hogy melyek azok a gyümölcsök, amiket ehet a kutya, és melyek azok, amiket nem.

Íme, a lista:

1. Görögdinnye

Gyümölcsök kutyáknak

A görögdinnye édes és emellett magas a víztartalma is – nagyszerű választás kutyáknak! A és C vitamint tartalmaz, valamint káliumot és magnéziumoz is – amikre nem csak nekünk, hanem a kutyáknak is szükségük van. Ráadásul alacsony a kalóriatartalma és nagy melegben segíthet elhárítani a kiszáradást is. A görögdinnyének csak a piros részét adjuk a kutyának, a héját ne!


2. Avokádó

Gyümölcsök kutyáknak

Az avokádó fogyasztása TILOS a kutyáknak! Az avokádóban (a magjában és egyéb részeiben is!) olyan összetevők találhatók, melyek emésztőrendszeri zavarokat okoznak, mint a hányás és hasmenés. Súlyosabb esetben légzési nehézséget és folyadékkal teli tüdőt is eredményezhetnek – így az avokádót tárold olyan helyen, ahol biztosan nem éri el a kutyád!


3. Áfonya

Gyümölcsök kutyáknak

Az áfonyában rengeteg antioxidáns található, ami a kutyák számára is nagyon hasznos. Ha esetleg nem ízlene a kutyidnak az áfonya, keverd bele az ételébe.

 

 


Ezt olvastad?

A legrégebbi ismert emberi tetoválást Ötzi viselte, az 1990-es években az Alpokban talált férfimúmia, korát kb. 5000 évesre becsülik. Bőre

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet