A Te kutyád is mindig a lábadra ül? Eláruljuk, mi az oka!

Gondolkoztál már azon, hogy a kutyusod hogyan próbál kommunikálni veled? Néha úgy tűnik, mintha értené is, amit mondasz, ugye? A kutyák viselkedése egyszerűen lenyűgöző!

Ha rákattintottál a cikkre, akkor nyilván valóan a te kutyád is a lábadra szokott ülni. Hogy miért? Nos, most eláruljuk, miért viselkednek így…

Nyilván már volt olyan érzésed, hogy a kutyádban sokkal több érzelem van, mint egyes emberekben… Meglepő? Nem hinném!
A kutyák igenis igyekeznek „beszélni hozzánk”…

kutyák viselkedése

Tehát akkor nézzük, mit is jelent pontosan a kutyák viselkedése, illetve mikor a lábadra ül…

#1 A Te kutyusod is mindig nyújtózik egyet, mikor hazaérsz?

Ez nem azért van, mert egész nap alatt és jól esik kinyújtania magát – hanem ez a köszönés jele náluk. Ők így üdvözölnek és adják a tudtodra, hogy örülnek, hogy hazaértél.

kutyák viselkedése

#2 A kutyák, hasonlóan az emberekhez, ásítanak, ha álmosak.

Az ásítás azonban nem csak az álmosság jele – ezzel azt is ki tudják fejezni, ha valami kellemetlen a számukra. Például ásíthatnak akkor is, ha egy barátunk „nyúzza” őket vagy éppen olyan helyen vagytok, ami neki nem tetszik.

kutyák viselkedése

#3 Orrnyalogatás

Az orrának a nyalogatása szintén azt is jelezheti, hogy nem érzi magát jól az adott helyen vagy szituációban, azaz „stresszes”.

kutyák viselkedése

#4 Többször is megrázza magát a kutyus egy nap?

Ez nem azt jelenti, hogy fázik, vagy esetleg viszket – hanem ők így vezetik le a stresszt, így könnyebbülnek meg.

kutyák viselkedése

#5 És mit jelent az, ha a kutya a lábadon ül?

Neki nem számít, hogy az íróasztalnál ülsz, a konyhában főzőcskézel, vagy éppen a vécén trónolsz… A lényeg, hogy a lábadon ülhessen – vagy legalább egy kicsit hozzád érjen.

kutyák viselkedése

De miért?

Egyes szakértők úgy vélik, hogy azzal, hogy a kutyád a lábadra ül – megjelöl téged. Az övé vagy, és ő ezt ezzel jelzi más kutyák (vagy akár emberek) számára.

Mások úgy vélik, hogy a kutya fajtájától is függ, hogy mit jelent ez a viselkedés. A domináns kutyák esetében ez inkább a dominanciájuk érvényesítésének a jele – mintha azt mondanák: „Hé, Te, nem mész sehova!”

Egy harmadik teória szerint pedig azért ülhet a lábadra a kutyus, mert szorong – és így kényelmesen, biztonságban érzi magát.
A három lehetőség közül persze csak Te tudod eldönteni, hogy a Ti esetetekben miért ül négylábú barátod állandóan a lábadra… 🙂

kutyák viselkedése

Forrás

Érdekesnek találtad a cikket?
Oszd meg ismerőseiddel:

Ezt olvastad?

Galériánkban összegyűjtöttünk 12 übercuki mopszlis GIF-et, hogy a Te napodat is feldobjuk kicsit! 🙂 Sikerült?   Az igazán gondoskodó mami....       Fiatalság, bolondság...       Bonbon őr...

 

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet