5 mérgező étel, amit soha ne adj a kutyádnak – komolyan!

Akármennyire is imádnak kunyerálni kis kedvenceink – és akármennyire szívesen is adunk nekik, vannak olyan ételek, amelyek mérgező hatásúak lehetnek szervezetükre. Cikkünkben 5 olyan ételt gyűjtöttünk össze, amit semmiképp se adj a kutyádnak!

5 mérgező étel kutyáknak

5 mérgező étel kutyáknak

1. Szőlő

Már több állatorvosi is beszámolt arról, hogy a szőlő vagy mazsola akut veseelégtelenséget okozhat kutyáknál. Azt nem tudták megállapítani, hogy pontosan melyik vegyület kártékony, így valószínűleg több összetevő kell a veseelégtelenség kialakulásához. A veseelégtelenség rendkívül gyorsan kialakul – sokszor nincs is ideje lereagálni a gazdinak, hogy mi is történt valójában. Elszíneződött- vagy véres vizelet, illetve gyakori vizelet ürítés esetén azonnal fel kell keresni egy állatorvost!

2. Tej

Valószínűleg már hallottál a laktóz intoleranciáról emberek esetében – nos, ez a kutyákra is jellemző. A kutyák nem rendelkeznek olyan enzimekkel a gyomrukban, amelyek képesek lebontani a tejben található laktózt. Mivel a laktóz nem tud felszívódni, számos gasztrointesztinális tüneteket eredményezhet. A leggyakoribb a hasmenés vagy hányás; de előfordulhat hasfájás is a kutyáknál, amit rendkívül nehéz diagnosztizálni.

Ezt olvastad?

Galériánkban összegyűjtöttünk 12 übercuki mopszlis GIF-et, hogy a Te napodat is feldobjuk kicsit! 🙂 Sikerült?   Az igazán gondoskodó mami....       Fiatalság, bolondság...       Bonbon őr...

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet