Kedvenc szobanövényeink, melyek mérgezőek lehetnek a kutyákra

A növények teszik igazán otthonná a házat. Ám ha kutya – vagy esetleg macska is van a háznál, vigyázni kell arra, hogy milyen szobanövényt választunk. Több, mint 700 szobanövény tartalmaz olyan anyagokat, amelyek mérgező hatásúak lehetnek, ha a kutya megeszi őket. A mérgezés lehet enyhébb, de súlyosabb lefolyású is – a legrosszabb esetben pedig akár halállal is végződhet.

Ezért nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen növényeket nem érdemes kutyás lakásokban tartani – vagy ha igen, olyan helyen, ahol a kutyus még véletlenül sem éri el/fel.

Cikkünkben 9 olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, melyek mérgező hatásúak lehetnek a kutyák számára:

 

1. Páfrány

A páfrány a kutyákra és macskákra is egyaránt mérgező lehet. A benne lévő sapogenin vegyület az, ami igazán veszélyes házi kedvenceinkre. A páfrány bogyóit lenyelve hányás, hasmenés vagy akár hasi görcs is kialakulhat az állatnál. Ezen kívül allergiás dermatitis (bőrgyulladás) is felléphet, ha folyamatosan érintkezik a kutya vagy macska a növénnyel.

mérgező növények kutyáknak

 

Ezt olvastad?

Az embereknek sajnos vannak káros szokásaik, amiről mi emberek tudomást sem veszünk, még akkor sem, ha az egészségünkről van szó.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Bojlik, dipek, horogcsalik, horogpaszták, etetőhajó és sok más! Keresd őket itt:
Proficsali horgász webáruház - proficsali.hu

 
Hozzászólnál?
 

Ez is érdekelhet

Tags: